piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Warzywa na patelnię

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne warzywa na patelnię dla wegetarianów

Warzywa na patelnię

Składniki:

Warzywa na patelnię

 

  • 20dag brokułów
  • 1 cebula czerwona
  • 15ml wina czerwonego wytrawnego
  • 3 ząbki czosnku
  • pół puszki konserwowej kukurydzy
  • `pół pora
  • 1 małą marchewkę
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryczka chilli
  • 2 pomidory
  • 3 łyżki szczypiorku posiekanego
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Warzywa na patelnię
Wszystkie warzywa dobrze umyć , brokuły pokroić na mniejsze kawałki , cebulę obrać i drobno posiekać , 3 ząbki czosnku obrać i posiekać , wszystko wrzucić do miski dodać do niej także pół puszki odsączonej z zalewy kukurydzy , pół pora pokrojonego w cienkie plasterki ,marchewkę pokrojoną w kostkę , paprykę żółta wydrążoną z pestek i pokrojoną w kostkę ,papryczkę chilli posiekaną drobno ,pomidory pokrojone w plastry .Następnie wszystkie warzywa wyrzucić na patelnie doprawić solą , pieprzem , 3 łyżkami szczypiorku . Wszystko ciągle mieszać dolewając 15ml wina czerwonego . Wyjąc aż warzywa się usmażą i będzie super zapach .