Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Warzywa po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne warzywka po chińsku to szybki i smaczny pomysł na obiad lub na kolację. Podać możemy je z ryżem.

Warzywa po chińsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warzywa po chińsku

 

  • 200 g mieszanki warzyw chińskich
  • 100 ml soku z ananasa
  • 4 łyżki sosu tajskiego ostrego
  • 2 szczypty przyprawy chińskiej
  • 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego

Sposób przygotowania:

Warzywa po chińsku
Do woka wrzucamy mieszankę warzy chińskich (ja miałam mrożoną), skrapiamy je sosem sojowym ciemnym i podduszamy 2 minuty, następnie podlewamy sokiem z ananasa i dusimy do odparowania częściowo soku. Dodajemy sos tajski oraz przyprawę chińską i dusimy przez 7-9 minut.Najpełniej podać warzywka z ryżem.
Warzywa po chińsku
Etap 1 do woka przesypujemy mieszankę warzyw chińskich
Warzywa po chińsku
Etap 2 podlewamy warzywa sokiem z ananasa
Warzywa po chińsku
Etap 3dodajemy ostry sos tajksi do warzyw
Warzywa po chińsku
Etap 4 całość duismy przez około 7-9 minut.

Tagi:

przyprawy sosy