Sposób przygotowania:
Pikantny kurczak po chińsku z ryżem
Ryż ugotować na sypko. Anansa pokroić w kosteczkę. Obraną cebulę pokroić w piórka. Pieczarki pokroić w ćwiartki. Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w dużą kostkę. Natkę pietruszki drobno posiekać. Umytą i osuszoną pierś z kurczaka pokroić w kostkę i zalać octem balsamicznym. Odstawić na kwadrans w chłodne miejsce. Mięso polać sosami sojowymi i podsmażyć na rozgrzanym oleju około 5 minut. Dodać warzywa i pieczarki, wymieszać i dusić kolejne 5 minut. Włożyć ananasa. Wsypać chili, pieprz i przyprawę do potraw chińskich. Wymieszać i dusić 8 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki i podawać z ryżem.