agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

filet z kurczaka po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna i szybka potrawa po chińsku z filetem z kurczaka. Smacznego

filet z kurczaka po chińsku

Składniki:

filet z kurczaka po chińsku

 

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej
  • makaron sojowy lub ryżowy
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

filet z kurczaka po chińsku
Filet obrać i pokroić, posypać imbirem. W głębokim naczyniu rozgrzać tłuszcz, dobrze podsmażyć mieszankę chińskich warzyw, aby zmiękły, doprawić solą i pieprzem. Na drugiej patelni podsmażyć kurczaka. makaron zalać wrzątkiem na około 10 minut, po tym czasie wodę odlać. Połączyć usmażone warzywa, mięso i makaron. Wszystko dokładnie wymieszać i podawać.