agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Ryż z warzywami po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne danie kuchni chińskiej, które w szybki sposób sami przygotujemy bez wychodzenia z domu, o ile tylko mamy wszystkie składniki.

Ryż z warzywami po chińsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż z warzywami po chińsku

 

  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka curry
  • 2 torebki ugotowanego ryżu
  • 2 jajka
  • 5 łyżek mleka
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1/2 papryki
  • 1/2 opakowania kukurydzy

Sposób przygotowania:

Ryż z warzywami po chińsku
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. W miseczce wymieszać mąkę, curry i sól. Pierś oczyścić, pokroić i obtoczyć w panierce. Podsmażyć na złoty kolor. Zdjąć z patelni. Jajka roztrzepać z mlekiem. Usmażyć jajecznicę. Warzywa pokroić, podsmażyć ok. 10 minut. Dodać ugotowany wcześniej ryż, kurczaka i jajecznicę.
Ryż z warzywami po chińsku
Kawałki kurczaka obtoczyć w panierce i usmażyć.
Ryż z warzywami po chińsku
Jajko roztrzepać i wymieszać z mlekiem.
Ryż z warzywami po chińsku
Pokroić cebulkę, marchewkę i paprykę na mniejsze kawałki.
Ryż z warzywami po chińsku
Wrzucić warzywa na patelnię i smażyć ok. 10 minut