Sposób przygotowania:
Naleśniki z musem z rabarbaru i syropem z mniszka
1. Składniki ciasta miksujemy na gładkie bez grudek o odpowiedniej konsystencji ciasto. Następnie smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju. Usmażone osączamy dokładnie na papierowym ręczniki z nadmiaru tłuszczu i studzimy.
2. Rabarbar oczyszczamy, myjemy i osuszamy, następnie kroimy na małe kawałki, przekładamy do garnka, podlewamy niewielką ilością gorącej wody, dusimy do rozgotowania rabarbaru i odparowania całego płynu. Na koniec mus słodzimy syropem do smaku i studzimy.
3. Naleśniki smarujemy musem i zawijamy w ruloniki.
4. Podajemy udekorowane syropem z mniszka.
Rady: Patelnia do smażenia o średnicy około 18- 20 cm. Z przepisu powinno nam wyjść 6 naleśników.
2. Rabarbar oczyszczamy, myjemy i osuszamy, następnie kroimy na małe kawałki, przekładamy do garnka, podlewamy niewielką ilością gorącej wody, dusimy do rozgotowania rabarbaru i odparowania całego płynu. Na koniec mus słodzimy syropem do smaku i studzimy.
3. Naleśniki smarujemy musem i zawijamy w ruloniki.
4. Podajemy udekorowane syropem z mniszka.
Rady: Patelnia do smażenia o średnicy około 18- 20 cm. Z przepisu powinno nam wyjść 6 naleśników.