Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka z kalafiorem romanesco
Do garnka wkładamy obrane marchewki i udka, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Wlewamy zimna wodę, solimy do smaku i gotujemy do miękkości mięsa.
Kiedy mięso jest miękkie wyciągamy je z bulionu. Wywar odcedzamy. Wlewamy do czystego garnka. Marchewkę kroimy w plasterki, mięso oddzielamy od kości, kroimy na mniejsze kawałki.
Do bulionu dajemy różyczki kalafiora gotujemy ok 6 min, dodajemy wcześniej pokrojone mięso i marchewkę. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Śmietanę mieszamy z mąką. Wlewamy do gotującej się potrawki.
Zagotowujemy.
Kiedy mięso jest miękkie wyciągamy je z bulionu. Wywar odcedzamy. Wlewamy do czystego garnka. Marchewkę kroimy w plasterki, mięso oddzielamy od kości, kroimy na mniejsze kawałki.
Do bulionu dajemy różyczki kalafiora gotujemy ok 6 min, dodajemy wcześniej pokrojone mięso i marchewkę. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Śmietanę mieszamy z mąką. Wlewamy do gotującej się potrawki.
Zagotowujemy.