patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 710]

Bajgiel z jarmużem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealna propozycja na śniadanie do szkoły czy pracy. Bajgiel z serem i świeżym jarmużem. Polecam każdemu.

Bajgiel z jarmużem

Składniki:

Bajgiel z jarmużem

 

  • 1 bajgiel
  • 1 plaster sera żółtego np gouda
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 Garść jarmużu świeżego
  • Majonez do polania
  • Masło do posmarowania bajgla

Sposób przygotowania:

Bajgiel z jarmużem
Bajgiel przekrajam wzdłuż. Jedną stronę smaruję masłem. Następnie kładę umyty i drobno posiekany jarmuż. Kolejno kładę plaster sera żółtego np. Gouda. Ogórki konserwowe kroimy w plastry. Kładziemy na wierzch. Całość polewam ulubionym majonezem. Przygotowany bajgiel zawijam w folię aluminiową lub papier śniadaniowy.

Tagi:

kanapka