Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Zielone warzywa w sosie serowo- śmietanowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Zielono mi, czyli warzywa w pysznym sosie serowo- śmietanowym. Doskonały pomysł na szybki i niedrogi obiad dla całej rodziny.

Zielone warzywa w sosie serowo- śmietanowym

Składniki:

Zielone warzywa w sosie serowo- śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Zielone warzywa w sosie serowo- śmietanowym
Brokuła dzielę na różyczki i obgotowuję 5 minut w osolonej wodzie. Pieczarki i pora kroję w plasterki. Na maśle podsmażam pora i pieczarki. Dodaję brokuła. Warzywa podlewam odrobiną wody i duszę około 5 minut. Następnie warzywa zalewam śmietaną. Dodaję serek i mieszam. Warzywa duszę na małym ogniu, do momentu aż sos zgęstnieje. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Gotowe warzywa wykładam na talerz i posypuję posiekanym szczypiorkiem.