KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Warzywa smażone z ryżem po azjatycku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dietetyczne warzywa z ryżem, źródło witamin i błonnika.

Warzywa smażone z ryżem po azjatycku. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Warzywa smażone z ryżem po azjatycku.

 

  • torebka ugotowanego ryżu,
  • 100 gr. brokułów,
  • 1 duża cebula,
  • garść kapusty pekińskiej,
  • mała zielona papryka,
  • kilka łyżek zielonego groszku,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka świeżego imbiru,
  • mała marchewka,
  • kilka łyżek sosu rybnego, polecam wietnamski,
  • jedno jajko,
  • pieprz do smaku,
  • dobra oliwa,

Sposób przygotowania:

Warzywa smażone z ryżem po azjatycku.
Wszystkie warzywa grubo kroimy, czosnek i imbir siekamy drobniutko, do nagrzanego woka skropionego oliwą wrzucamy cebulę, czekamy aż się zarumieni, kolejno dodajemy czosnek, imbir a po kilku minutach pozostałe warzywa poza kapustą pekińską, do wszystkiego wlewamy rozbełtane jajko i wsypujemy ryż, smażymy 2-3 minuty, dodajemy kapustę, sos sojowy, pieprz do smaku. Podawać gorące, SMACZNEGO.
Warzywa smażone z ryżem po azjatycku.
Obraną cebulę i marchewkę kroimy w drobną kostkę,
Warzywa smażone z ryżem po azjatycku.
Etap 2
Warzywa smażone z ryżem po azjatycku.
Umyte brokuły dzielimy na małe różyczki.