WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1963]

Warzywa w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Mieszanka warzyw na patelnię usmażona a następnie opanierowana w cieście naleśnikowym i ponownie usmażona na patelni.

Warzywa w cieście naleśnikowym Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Warzywa w cieście naleśnikowym

 

  • Ok. 200 g mrożonych warzyw na patelnię
  • 1 małe jajko
  • 1 szklanka mąki pszennej tortowej
  • Szczypta soli i pieprzu
  • 1 szklanka mleka
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Warzywa w cieście naleśnikowym

ETAP 1:

Mrożone warzywa wrzucić na patelnię. Polać łyżką oleju i smażyć pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na talerz przykryty ręcznikiem papierowym i przestudzić.

Mąkę, jajko, mleko i szczyptę soli zmiksować na jednolite ciasto. Warzywa wrzucać partiami do ciasta, obtaczać i wykładać na patelnię z niewielką ilością oleju.

Smażyć ze wszystkich stron. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym.

Podawać same lub z dodatkiem ulubionego sosu.

Warzywa w cieście naleśnikowym
Warzywa po usmażeniu wyłożone na ręcznik papierowy
Warzywa w cieście naleśnikowym
Warzywa zamoczone w cieście naleśnikowym i włożone na patelnię
Warzywa w cieście naleśnikowym
Warzywa wrzucone do ciasta naleśnikowego.
Warzywa w cieście naleśnikowym
Zmiksowane w misce ciasto naleśnikowe do obtoczenia warzyw
Warzywa w cieście naleśnikowym
Warzywa na patelnię usmażone na oleju