Sposób przygotowania:
Naleśniki z młodą kapustąI
![Naleśniki z młodą kapustą Naleśniki z młodą kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/nalesniki-z-mloda-kapusta-573154.jpg)
1. Mięso mielone smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy papryką ostrą oraz solą.
2. Do mięsa dodajemy drobno poszatkowaną kapustę, obrane pokrojone w kostkę marchewki, obrane z nasion i pokrojone w również w kostkę papryki, podlewamy trochę wodą i gotujemy aż warzywa zmiękną.
3. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i ketchup, chwilkę jeszcze gotujemy około dwóch minut.
II
![Naleśniki z młodą kapustą Naleśniki z młodą kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/nalesniki-z-mloda-kapusta-573163.jpg)
4. Przygotowujemy naleśniki, do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy sól, cukier, wlewamy wodę i stopniowo mleko, mieszają żeby nie powstały nam grudki.
5. Na rozgrzanym oleju lub naleśnikarce smażymy cztery naleśniki.
III
![Naleśniki z młodą kapustą Naleśniki z młodą kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/nalesniki-z-mloda-kapusta-573164.jpg)
6. Na dnie naczynia okrągłego lub formy do pieczenia układamy jeden naleśnik.
IV
![Naleśniki z młodą kapustą Naleśniki z młodą kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/nalesniki-z-mloda-kapusta-573165.jpg)
8. Ponownie naleśnik, ser, farsz mięsny i tak powtarzamy do wyczerpania składników, kończąc naleśnikiem, którego posypujemy żółtym serem.
9. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
V
![Naleśniki z młodą kapustą Naleśniki z młodą kapustą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/nalesniki-z-mloda-kapusta-573166.jpg)
10. Gotowe, przed podaniem polewamy ketchupem.
11. Smacznego.