Sposób przygotowania:
Naleśniki z młodą kapustąI
1. Mięso mielone smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy papryką ostrą oraz solą.
2. Do mięsa dodajemy drobno poszatkowaną kapustę, obrane pokrojone w kostkę marchewki, obrane z nasion i pokrojone w również w kostkę papryki, podlewamy trochę wodą i gotujemy aż warzywa zmiękną.
3. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i ketchup, chwilkę jeszcze gotujemy około dwóch minut.
II
4. Przygotowujemy naleśniki, do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy sól, cukier, wlewamy wodę i stopniowo mleko, mieszają żeby nie powstały nam grudki.
5. Na rozgrzanym oleju lub naleśnikarce smażymy cztery naleśniki.
III
6. Na dnie naczynia okrągłego lub formy do pieczenia układamy jeden naleśnik.
IV
8. Ponownie naleśnik, ser, farsz mięsny i tak powtarzamy do wyczerpania składników, kończąc naleśnikiem, którego posypujemy żółtym serem.
9. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
V
10. Gotowe, przed podaniem polewamy ketchupem.
11. Smacznego.