gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Naleśniki z mięsem i warzywami w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczne naleśniki z mięsem i warzywami chińskimi panierowane w jajku i bułce tartej. Idealne danie obiadowe.

Naleśniki z mięsem i warzywami w panierce

Składniki:

Naleśniki z mięsem i warzywami w panierce

Ciasto

  • ciasto;
  • 2 jajka,
  • 1 szklanka mleka,
  • 2 szklanki wody,
  • 2 szklanki mąki,
  • 4 łyżki oleju,

Farsz

  • 500 g mięsa mielonego,
  • 400 g mieszanki chińskich warzyw,
  • pół szklanki wody,
  • sól i pieprz,
  • słodka papryka,
  • tymianek,

Panierka

Sposób przygotowania:

Naleśniki z mięsem i warzywami w panierce
Ciasto:

Jajka roztrzepujemy dodajemy stopniowo wodę, mleko, mąkę i olej. Mieszamy dokładnie. Smażymy na patelni naleśnikowej cieniutkie placuszki.

Farsz:

Mielone mięso podsmażamy wraz z warzywami, podlewamy wodą i dusimy do wyparowania. Przyprawiamy i chwilkę dusimy. Farsz nakładamy na placki i zwijamy.

Panierujemy w jajku i bułce tartej.

Smażymy do zrumienienia z każdej strony.

Smacznego

Tagi:

dania krokiety