IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Warzywa z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zdrowe domowe warzywa. Takie warzywa można sobie przygotować i popakować do woreczków, dzięki czemu otrzymamy domowe mrożone warzywa na patelnie.

Warzywa z patelni

Składniki:

Warzywa z patelni

 

  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 papryki czerwone
  • 1 cebula
  • 6 ziemniaków
  • 1 brokuł
  • 4 marchewki
  • 4 garście zielona fasolka - u mnie mrożona
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • sól ziołowa do smaku
  • papryka słodka mielona do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Warzywa z patelni
Warzywa obieramy, a następnie kroimy. Z papryki wycinamy gniazdo nasienne, a następnie kroimy w paseczki , a następnie na pół. Cebulę kroimy w kosteczkę. Ziemniaki w plasterki. Brokuła dzielimy na małe różyczki. Marchewkę kroimy w plasterki. Ja użyłam do marchewki i połowy ziemniaków noża "ozdobnego". Dodajemy kukurydzę, oraz fasolkę i wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku pieprzem, sola oraz papryką. Ponownie mieszamy i tak przygotowane warzywa dusimy na patelni z odrobina oleju ok 20 min. na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając. Smacznego !!