ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Warzywa z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Warzywa z patelni...doskonałe jako dodatek do mięs lub samodzielne danie

Warzywa z patelni Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Warzywa z patelni

 

Sposób przygotowania:

Warzywa z patelni
Wszystkie warzywa myjemy, pieczarki obieramy. Cukinię kroimy w plastry, bakłażana w kostkę, pieczarki jeśli są malutkie zostawiamy w całości lub kroimy na pół, papryki kroimy na kawałki. WSzystkie warzywa wrzucamy na patelnię z oliwą i dusimy pod przykryciem do miękkości kilkanaście minut . Pod koniec dodajemy zioła prowansalskie, przyprawę Kamis, odrobinę soli oraz pieprz.
Warzywa z patelni
Warzywa umyte, pokrojone, gotowe na patelnię
Warzywa z patelni
Dusimy na niewielkim ogniu do miękkości