Sposób przygotowania:
Warzywa z patelni z kurczakiem
Filety z kurczaka kroimy w grubą kostkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i obsmażamy na rozgrzanej oliwie. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, cebulę obieramy i kroimy w pół plasterki. Kurczaka ściągamy z patelni, a na pozostały tłuszcz wrzucamy cebulę i pieczarki i podsmażamy. Brokuła dzielimy na różyczki, marchewkę i pora kroimy na plasterki, paprykę na paski. Pora kładziemy na sitku i przelewamy wrzątkiem. Brokuła gotujemy 3-4 minuty we wrzącej osolonej wodzie, wyciągamy łyżką cedzakową i wrzucamy do wody na 3 minuty marchewkę. Do podsmażonych pieczarek dodajemy resztę warzyw, przyprawiamy ziołami i pietruszką, mieszamy i podsmażamy ok 5-10 minut. Na koniec dodajemy kurczaka. Możemy użyć innych warzyw, które aktualnie mamy i zmienić pzyprawy na swoje ulubione.