Sposób przygotowania:
Warzywne leczo z kurczakiem
1. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Smażymy do miękkości na lekko rozgrzanym oleju z dodatkiem przypraw i liścia laurowego.
2. Cebule drobno kroimy. Do dużego garnka wlewamy 3 łyżki oleju i szklimy cebulę. Wszystkie warzywa papryki pomidory parzymy obieramy ze skórki i kroimy w kostkę i dodajemy do cebulki. Po chwili dodajemy pokrojona w kostkę cukinie dodajemy do garnka wraz z kukurydzą. Wszystko dusimy do miękkości dodając olej i przyprawy do smaku. Całość dusimy 15min.
2. Cebule drobno kroimy. Do dużego garnka wlewamy 3 łyżki oleju i szklimy cebulę. Wszystkie warzywa papryki pomidory parzymy obieramy ze skórki i kroimy w kostkę i dodajemy do cebulki. Po chwili dodajemy pokrojona w kostkę cukinie dodajemy do garnka wraz z kukurydzą. Wszystko dusimy do miękkości dodając olej i przyprawy do smaku. Całość dusimy 15min.