Sposób przygotowania:
Drobiowa rolada nadziana mielonym i mozzarellą
Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mielonego.
Dodać jajko,obraną, drobno pokrojoną cebulę oraz obrany przeciśnięty przez praskę czosnek.
Całość wymieszać dodając bułkę tartą.
Filet z kurczaka umyć, osuszyć, porozcinać a następnie rozbić na płat.
Płat delikatnie oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, następnie na płacie rozłożyć farsz z mięsa mielonego oraz plastry mozzarelli.
Całość ciasno zwinąć w roladę , w razie potrzeby spiąć wykałaczką.
Następnie obtoczyć w rozbełtanym jajku i panierować w bułce tartej z dodatkiem mąki.
Patelnię z olejem dobrze rozgrzać, włożyć roladę ,chwilę podpiec następnie zmniejszyć ogień i smażyć roladę na złoty kolor z każdej strony.
Po usmażeniu i przestudzeniu roladę pokroić na plastry.
Podawać do obiadu z ziemniakami i ulubioną surówką.
Dodać jajko,obraną, drobno pokrojoną cebulę oraz obrany przeciśnięty przez praskę czosnek.
Całość wymieszać dodając bułkę tartą.
Filet z kurczaka umyć, osuszyć, porozcinać a następnie rozbić na płat.
Płat delikatnie oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, następnie na płacie rozłożyć farsz z mięsa mielonego oraz plastry mozzarelli.
Całość ciasno zwinąć w roladę , w razie potrzeby spiąć wykałaczką.
Następnie obtoczyć w rozbełtanym jajku i panierować w bułce tartej z dodatkiem mąki.
Patelnię z olejem dobrze rozgrzać, włożyć roladę ,chwilę podpiec następnie zmniejszyć ogień i smażyć roladę na złoty kolor z każdej strony.
Po usmażeniu i przestudzeniu roladę pokroić na plastry.
Podawać do obiadu z ziemniakami i ulubioną surówką.
gusia1000