rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Warzywne risotto słodko-kwaśne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lubie risotto bo można się przy jego przyrządzaniu świetnie bawić,mieszając smaki

Warzywne risotto słodko-kwaśne

Składniki:

Warzywne risotto słodko-kwaśne

 

  • 2 szkl suchego ryżu
  • ok. 0,5l bulionu
  • pół opakowania mieszanki chińskiej
  • słoik sosu słodko-kwaśnego Łowicz
  • odrobina oleju
  • przyprawa do potraw chińskich

Sposób przygotowania:

Warzywne risotto słodko-kwaśne
Wsypać ryż do garnka z rozgrzany olej i lekko podsmażyć. Po chwili i po troszku dolewać bulion i mieszać aż ryż cały płyn wchłonie i znowu dolać płyn,następnie wrzucić zamrożoną mieszankę warzyw i przyprawę,wymieszać.Dolewać bulin aż ryż go wchłonie i będzie miękki.Podawać od razu polane sosem słodko-kwaśnym Łowicz.