BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Warzywne Rollsy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Warzywa które lubimy schrupać na surowo z dodatkiem łososia to jest to co lubię a do tego jeszcze pyszny sosik sojowy z czosnkiem i cytryna lub dressing.

Warzywne Rollsy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Warzywne Rollsy

 

  • składniki;
  • Papier ryżowy około 8 - 10 arkuszy
  • awokado 1 szt
  • papryka czerwona 1 szt.
  • cebula czerwona 1 szt.
  • marchew 1 szt.
  • ogórek zielony 1 szt
  • cukinia 1 szt
  • łosoś wędzony na zimno 250 - 300 gr
  • szynka drobiowa około 200 gr.
  • sałata rukola 1 paczka

 

Sposób przygotowania:

Warzywne Rollsy
Ogórek obmywamy ,osuszamy i kroimy w słupki,to samo robimy z cukinią. Marchewkę obieramy i też kroimy w słupki.

Paprykę opłukać usunąć nasionka pokroić w paski. Cebule czerwona obrać pokroić w piórka Awokado obrać pokroić w słupki. Szynkę pokroić w paski.

Łososia pokroić w plastry lub kawałki.

Sposób wykonania ; Papier ryżowy rozłożyć ( pojedynczo arkusze ) lekko namoczyć. Na papier ryżowy układać warzywa posypać rukola.

Boki papieru ryżowego zwijamy do środka resztę tak jak zwijamy gołąbki ( tak by wyszła rolka) Rolki przecinamy na pól i układamy na półmisku warzywami do góry (czyli przecięciem.)

Podajemy z sosem jaki kto lubi. Rollsy maczamy w sosie. U mnie sos sojowy z czosnkiem i cytryną lub jogurtowo - majonezowy z czosnkiem.

Smacznego.  
Warzywne Rollsy.
Składniki pokrojone i przygotowane do układania

Tagi:

przystawki