PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Warzywno - makaronowe pappardelle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Do przygotowania warzywnego pappardelle użyłam zwykłej obieraczki do warzyw, w efekt końcowy powalający :-)

Warzywno - makaronowe pappardelle Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Warzywno - makaronowe pappardelle

 

  • 4 gniazdka makaronu pappardelle
  • 1 marchewka
  • 4 plastry szynki konserwowej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek, zioła prowansalskie, papryka, tymianek

Sposób przygotowania:

Warzywno - makaronowe pappardelle
Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Z marchewki i cukinii za pomocą obieraczki do warzyw wykrawamy paski, które następnie kroimy wzdłuż na pół. Tak przygotowane warzywa wrzucamy do makaronu na minutę przed końcem gotowania. Następnie wszystko odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Całość przekładamy do miseczki, mieszamy z szynką konserwową pokrojoną w paski, polewamy oliwą z oliwek i posypujemy przyprawami.
Warzywno - makaronowe pappardelle
Etap 1 Tak wyglądają przygotowane paski warzyw.