Sposób przygotowania:
Morszczuk pieczony z warzywamiETAP 1:
Płaty morszczuka rozmrażamy, osuszamy ręcznikiem papierowym. W miseczce rozcieramy olej z solą pieprze, czombrem i odrobiną soku z cytryny. Smarujemy rybę i wstawiamy do lodówki na pół godz.
ETAP 2:
W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy mieszankę warzywną oraz brokuł. Gotujemy chwile aby warzywa się nie rozgotowały. Wyjmujemy łyżką durszlakową i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
ETAP 3:
Warzywa polewamy pozostałą od smarowania ryby mieszanka oleju z ziołami.
ETAP 4:
Na tak przygotowane warzywa układamy płaty morszczuka. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 30 min w temp. 170 stopni. Pod koniec zapiekania odkrywamy, by ryba lekko się zrumieniła.