Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Makaron z bakłażanem, serkiem topionym i oregano

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie na bazie makaronu z dodatkiem duszonego bakłażana i serka topionego, posypane startym parmezanem.

Makaron z bakłażanem, serkiem topionym i oregano Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z bakłażanem, serkiem topionym i oregano

 

Sposób przygotowania:

Makaron z bakłażanem, serkiem topionym i oregano
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.

Cebulę kroimy w kostkę. Bakłażana dokładnie myjemy i również kroimy w kostkę. Wrzucamy warzywa na rozgrzaną oliwę i dusimy kilka minut. Dodajemy mleko i serek topiony. Dusimy do momentu, aż się roztopi. Dodajemy jogurt naturalny i przyprawy, mieszamy.

Dodajemy makaron, mieszamy i podsmażamy przez około 1-2 minuty.

Nakładamyna talerze, posypujemy startym parmezanem oraz posiekanymi listkami oregano.
Makaron z bakłażanem, serkiem topionym i oregano
Cebulę kroimy w kostkę. bakłażana dokładnie myjemy i również kroimy w kostkę.
Makaron z bakłażanem, serkiem topionym i oregano
.Wrzucamy warzywa na rozgrzaną oliwę i dusimy kilka minut.
Makaron z bakłażanem, serkiem topionym i oregano
Dodajemy mleko i serek topiony. Dusimy do momentu, aż się roztopi.
Makaron z bakłażanem, serkiem topionym i oregano
Dodajemy makaron, mieszamy i podsmażamy przez około 1-2 minuty.