Sposób przygotowania:
Makaron z bakłażanem, serkiem topionym i oregano
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Cebulę kroimy w kostkę. Bakłażana dokładnie myjemy i również kroimy w kostkę. Wrzucamy warzywa na rozgrzaną oliwę i dusimy kilka minut. Dodajemy mleko i serek topiony. Dusimy do momentu, aż się roztopi. Dodajemy jogurt naturalny i przyprawy, mieszamy.
Dodajemy makaron, mieszamy i podsmażamy przez około 1-2 minuty.
Nakładamyna talerze, posypujemy startym parmezanem oraz posiekanymi listkami oregano.
Cebulę kroimy w kostkę. Bakłażana dokładnie myjemy i również kroimy w kostkę. Wrzucamy warzywa na rozgrzaną oliwę i dusimy kilka minut. Dodajemy mleko i serek topiony. Dusimy do momentu, aż się roztopi. Dodajemy jogurt naturalny i przyprawy, mieszamy.
Dodajemy makaron, mieszamy i podsmażamy przez około 1-2 minuty.
Nakładamyna talerze, posypujemy startym parmezanem oraz posiekanymi listkami oregano.