Sposób przygotowania:
Zapiekany morszczuk z warzywami
1. Mrożoną rybę myję ciepłą wodą. posypuje każdą z nich przyprawą – tylko z jednej strony.
2. Składniki ciasta siekam ze sobą za pomcoą noza kuchennego a następnie wyrabiam ciasto.
Ciasto owijam folią spożywczą i wkładam do zamrażalki do momentu aż przygotuje warzywa.
3. Pora Kroję w pół plasterki, marchew za pomocą tarki ścieram na plasterki. a kalafiora rozdrabniam widelcem.
4. Na patelni roztapiam masło - minimumm 82% tłuszczu , dodaję pora i marchew. Smażę od czasu do czasu mieszając około 7 minut. Dodaję kalafiora. Mieszam, doprawiam solą oraz pieprzem. Studzę,
5. Ciasto dzielę na dwie części. Rozwałkuje każdą z osobna. Na jedną wykłądam warzywa, na to nakładam rybę. Następnie przykrywam całość drugim płatem ciasta. Zwijam boki i wierzch dziurawimy za pomocą widelca.
6.Całość piekę około 30-35 minut w 190 stopniach (góra-dół).
2. Składniki ciasta siekam ze sobą za pomcoą noza kuchennego a następnie wyrabiam ciasto.
Ciasto owijam folią spożywczą i wkładam do zamrażalki do momentu aż przygotuje warzywa.
3. Pora Kroję w pół plasterki, marchew za pomocą tarki ścieram na plasterki. a kalafiora rozdrabniam widelcem.
4. Na patelni roztapiam masło - minimumm 82% tłuszczu , dodaję pora i marchew. Smażę od czasu do czasu mieszając około 7 minut. Dodaję kalafiora. Mieszam, doprawiam solą oraz pieprzem. Studzę,
5. Ciasto dzielę na dwie części. Rozwałkuje każdą z osobna. Na jedną wykłądam warzywa, na to nakładam rybę. Następnie przykrywam całość drugim płatem ciasta. Zwijam boki i wierzch dziurawimy za pomocą widelca.
6.Całość piekę około 30-35 minut w 190 stopniach (góra-dół).