Sposób przygotowania:
Penne z żółtą cukinią w pomidorach
Penne gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.
Na rozgrzanym oleju kokosowym podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy się zeszkli, wrzucamy cukinię pokrojoną w cienkie ćwierćplasterki i dusimy 5 minut. Dodajemy pomidory z puszki i dusimy kilka minut, do momentu, aż cukinia będzie miękka. Dodajemy pokrojone w plasterki oliwki oraz przyprawy i dusimy przez około 2-3 minuty. Następnie wrzuzamy ugotowany makaron, mieszamy i smażymy jeszcze przez chwilę.
Gotowe danie posypujemy żółtym serem pokrojonym w drobną kostkę lub startym na tarce.
Na rozgrzanym oleju kokosowym podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy się zeszkli, wrzucamy cukinię pokrojoną w cienkie ćwierćplasterki i dusimy 5 minut. Dodajemy pomidory z puszki i dusimy kilka minut, do momentu, aż cukinia będzie miękka. Dodajemy pokrojone w plasterki oliwki oraz przyprawy i dusimy przez około 2-3 minuty. Następnie wrzuzamy ugotowany makaron, mieszamy i smażymy jeszcze przez chwilę.
Gotowe danie posypujemy żółtym serem pokrojonym w drobną kostkę lub startym na tarce.