Sposób przygotowania:
Morszczuk Eli zapiekany z keczupemprzygotowanie ryb
Odmrożonego morszczuka osuszyć papierowym ręcznikiem i oprószyć solą i pieprzem. Jajko rozbełtać i maczać w nim rybę. Panierować morszczuka w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę z obu stron na rumiano. Ułożyć rybę w naczyniu do zapiekania.
przygotowanie cebuli
Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić.
przygotowanie pieczarek
Pieczarki oczyścić i pokroić.
przygotowanie pieczarek cd
Na patelni roztopić masło, dodać pieczarki,cebulę, doprawić solą, pieprzem i usmażyć.
przygotowanie zapiekanki
Usmażone pieczarki przełożyć do naczynia z rybą.
przygotowanie zapiekanki cd
Keczup wyłożyć na pieczarki.
przygotowanie zapiekanki cd
Żółty ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i posypać nim zapiekankę. Zapiekać rybę około 30 minut (aż ser się zarumieni) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Smacznego!