Sposób przygotowania:
Morszczuk Eli zapiekany ze śmietanąprzygotowanie ryb
Morszczuka odmrozić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rybę oprószyć solą i pieprzem. Jajko roztrzepać. Przygotować bułkę tartą. Maczać rybę w jajku i panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę z obu stron na rumiano. Przełożyć morszczuka do naczynia żaroodpornego.
przygotowanie cebuli
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie pieczarek
Pieczarki oczyścić i pokroić.
przygotowanie pieczarek cd
Na patelni roztopić masło, dodać pieczarki, cebulę, doprawić do smaku solą, pieprzem i usmażyć.
przygotowanie zapiekanki
Usmażone pieczarki wyłożyć na rybę.
przygotowanie zapiekanki cd
Do śmietany dodać jajka, sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Mieszankę wylać na pieczarki.
przygotowanie zapiekanki cd
Żółty ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i wyłożyć na rybę ze śmietaną. Rybę zapiekać około 30 minut (aż ser się zrumieni) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Smacznego!