Sposób przygotowania:
Morszczuk Eli zapiekany ze śmietanąprzygotowanie ryb

Morszczuka odmrozić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rybę oprószyć solą i pieprzem. Jajko roztrzepać. Przygotować bułkę tartą. Maczać rybę w jajku i panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę z obu stron na rumiano. Przełożyć morszczuka do naczynia żaroodpornego.
przygotowanie cebuli

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie pieczarek

Pieczarki oczyścić i pokroić.
przygotowanie pieczarek cd

Na patelni roztopić masło, dodać pieczarki, cebulę, doprawić do smaku solą, pieprzem i usmażyć.
przygotowanie zapiekanki

Usmażone pieczarki wyłożyć na rybę.
przygotowanie zapiekanki cd

Do śmietany dodać jajka, sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Mieszankę wylać na pieczarki.
przygotowanie zapiekanki cd

Żółty ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i wyłożyć na rybę ze śmietaną. Rybę zapiekać około 30 minut (aż ser się zrumieni) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Smacznego!