Sposób przygotowania:
Morszczuk Eli zapiekany ze śmietanąprzygotowanie ryb
![Morszczuk Eli zapiekany ze śmietaną Morszczuk Eli zapiekany ze śmietaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/morszczuk-eli-zapiekany-ze-smietana-443129.jpg)
Morszczuka odmrozić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rybę oprószyć solą i pieprzem. Jajko roztrzepać. Przygotować bułkę tartą. Maczać rybę w jajku i panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę z obu stron na rumiano. Przełożyć morszczuka do naczynia żaroodpornego.
przygotowanie cebuli
![Morszczuk Eli zapiekany ze śmietaną Morszczuk Eli zapiekany ze śmietaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/morszczuk-eli-zapiekany-ze-smietana-443130.jpg)
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie pieczarek
![Morszczuk Eli zapiekany ze śmietaną Morszczuk Eli zapiekany ze śmietaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/morszczuk-eli-zapiekany-ze-smietana-443131.jpg)
Pieczarki oczyścić i pokroić.
przygotowanie pieczarek cd
![Morszczuk Eli zapiekany ze śmietaną Morszczuk Eli zapiekany ze śmietaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/morszczuk-eli-zapiekany-ze-smietana-443132.jpg)
Na patelni roztopić masło, dodać pieczarki, cebulę, doprawić do smaku solą, pieprzem i usmażyć.
przygotowanie zapiekanki
![Morszczuk Eli zapiekany ze śmietaną Morszczuk Eli zapiekany ze śmietaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/morszczuk-eli-zapiekany-ze-smietana-443133.jpg)
Usmażone pieczarki wyłożyć na rybę.
przygotowanie zapiekanki cd
![Morszczuk Eli zapiekany ze śmietaną Morszczuk Eli zapiekany ze śmietaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/morszczuk-eli-zapiekany-ze-smietana-443136.jpg)
Do śmietany dodać jajka, sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Mieszankę wylać na pieczarki.
przygotowanie zapiekanki cd
![Morszczuk Eli zapiekany ze śmietaną Morszczuk Eli zapiekany ze śmietaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/morszczuk-eli-zapiekany-ze-smietana-443146.jpg)
Żółty ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i wyłożyć na rybę ze śmietaną. Rybę zapiekać około 30 minut (aż ser się zrumieni) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Smacznego!