Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Warzywny sos do mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sos z warzyw jest smaczny i zdrowy. Można go podawać do mięsa lub ryb gotowanych na parze.

Warzywny sos do mięsa

Składniki:

Warzywny sos do mięsa

 

 

Sposób przygotowania:

Warzywny sos do mięsa
Marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę obrać, pokroić na kawałki. Włożyć do rondla, dodać masło, wlać 1 szkl wrzącej wody i gotować. Po 15 minutach dodać obranego i pokrojonego ziemniaka, gotować do miękkości. Następnie zdjąć z ognia, zmiksować lub przetrzeć przez sito, dodać śmietankę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać jako dodatek do mięsa.

Tagi:

mięsa danie