Sposób przygotowania:
Wątrobiane kluski na rosole
Mąkę, wodę i jajka dokładnie wymieszać. Wątróbki za pomocą noża zetrzeć na desce ( błonki zostaną nam na desce ) lub zmielić na drobnych oczkach.
Wątróbkę dodać do ciasta, wymieszać a następnie dodać bułkę tartą i ponownie wymieszać. Masa ma być gęsta. Na gotujący się rosół kłaść łyżeczką małe porcje masy i gotować kluski od wypłynięcia około 15 minut.
Podawać na gorąco z rosołem i pokrojoną marchewką oraz świeżą natką pietruszki.
Wątróbkę dodać do ciasta, wymieszać a następnie dodać bułkę tartą i ponownie wymieszać. Masa ma być gęsta. Na gotujący się rosół kłaść łyżeczką małe porcje masy i gotować kluski od wypłynięcia około 15 minut.
Podawać na gorąco z rosołem i pokrojoną marchewką oraz świeżą natką pietruszki.
zbysiowa
Kluski to nasz przysmak, robię ciut inaczej, pyszotka, polecam :) https://gotujmy.pl/kluski-z-watrobki-na-rosole,przepisy-szybkie-i-smaczne-przepis,185550.html
zewa
zbysiowa
Och, to faktycznie bliziutko;) Pozdrów Siostrę ;)
zewa
Pozdrowię ale to jest bratowa, od siostry mam jagódki. Zrobiliśmy wycieczkę, że w kilku miejscach byliśmy odwiedzając też rodzinne strony mojego taty. Tak więc cała Polska przejechana :)
LauraLaura
zewa
:)