Dj.Relax

Dj.Relax

Kucharz
[Przepisów: 24]

Kluski z wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać jako danie podstawowe z zieloną sałatą, sałatką z pomidorów lub warzywami z wody, kalafiorem, fasolką szparagową, brokułami.

Kluski z wątróbką

Składniki:

Kluski z wątróbką

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski z wątróbką
Wątróbkę zmielić. Połączyć wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać do uzyskania puszystej masy. Na końcu dodać pokrojoną natkę pietruszki. Zagotować wodę z solą, metalową łyżką formować kluski i rzucać na gorącą wodę. Gdy kluski będą miękkie i pulchne, odcedzić. Przelać gorącą wodą i polać tłuszczem. Podawać jako danie podstawowe z zieloną sałatą, sałatką z pomidorów lub warzywami z wody, kalafiorem, fasolką szparagową, brokułami.

Tagi:

tarta