Beata1835

Beata1835

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Wątróbka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wykonaj według przepisu podanego poniżej

Wątróbka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wątróbka

 

  • 0,5 kg wątróbki
  • 30 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Wątróbka
Na lekko rozgrzany tłuszcz ( np margaryna ) wrzuć pokrojoną w nie za duże i nie za małe kawałki wątróbkę. Przypraw solą i pieprzem. W osobnym garnku smaż pieczarki z cebulką pokrojoną w drobną kosteczkę. gdy wątróbka będzie już dobra i pieczarki też połącz wszystko razem. Wątróbkę można podawać na kartoflach a do tego można podać np ogórki kiszone :)
Wątróbka
pokrojoną wątróbkę wrzuć na rozgrzaną patelnię i smaż
Wątróbka
w osobnym garnku smaż pieczarki z cebulką pokrojoną w kostkę