Sposób przygotowania:
Makaronowa zapiekanka z pieczarkami i szpinakiem
Makaron gotuję w osolonej wodzie Al dente. Pieczarki drobno siekam. Cebulkę obieram i drobno siekam. Natkę drobno siekam. Kurczaka myję i kroję w paski, doprawiam.
Na patelni rozgrzewam olej dodaję kurczaka a następnie pieczarki, cebulkę i natkę.oraz świeży szpinak. Doprawiam i duszę ok 5 min.
Do naczynia żaroodpornego przekładam makaron i farsz. W misce dodaję śmietanę, mleko oraz jajka i ser żółty tarty a następnie przyprawy. Za pomocą widelca dokladnie wszystko miesAm a następnie wylewam na zapiekane. Piekę ok 25 min w 180 stopniach.
Podaję odrazu.
Na patelni rozgrzewam olej dodaję kurczaka a następnie pieczarki, cebulkę i natkę.oraz świeży szpinak. Doprawiam i duszę ok 5 min.
Do naczynia żaroodpornego przekładam makaron i farsz. W misce dodaję śmietanę, mleko oraz jajka i ser żółty tarty a następnie przyprawy. Za pomocą widelca dokladnie wszystko miesAm a następnie wylewam na zapiekane. Piekę ok 25 min w 180 stopniach.
Podaję odrazu.