Sposób przygotowania:
Wątróbka z cebulą i boczkiem
Cebule obieramy i kroimy w piórka, wrzucamy na gorący olej, przyprawiamy solą i smażymy przez 10 minut. Następnie dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki boczek, smażymy przez 10 minut, co jakiś czas mieszając. Gotowy boczek z cebulą zdejmujemy z patelni.
Wątróbki oczyszczamy i obtaczamy w mące. Wkładamy na gorący olej na którym wcześniej smażona była cebula. Smażymy pod przykryciem po 4 minuty z każdej strony. Na sam koniec posypujemy solą. Na wątróbkach układamy cebulę z boczkiem.
Podajemy ze świeżym pieczywem.
Wątróbki oczyszczamy i obtaczamy w mące. Wkładamy na gorący olej na którym wcześniej smażona była cebula. Smażymy pod przykryciem po 4 minuty z każdej strony. Na sam koniec posypujemy solą. Na wątróbkach układamy cebulę z boczkiem.
Podajemy ze świeżym pieczywem.