Sposób przygotowania:
Wątróbka z cebulką i papryką oraz koperkiem
Wątróbka myję ewentualnie kroję na mniejsze kawałki. Wkładam do miski a następnie zalewam mlekiem. Pozostawiam w lodówce pod przykryciem na ok 3 godz (można krócej).
Międzyczasie obieram cebulę i drobno kroję. Paprykę myję i drobno siekam.
Koper myję i drobno siekam. Wątróbkę wyciągam z mleka obtaczam w mące.
Na patelni rozgrzewam olej i smażę wątróbkę na mniejszym ogniu na rumiano. Dodaję cebulę i paprykę.
Mieszam co jakiś czas. Solę i pieprze do smaku.
Zwiększam ogień smażę ok 3 min mieszając co jakiś czas.
Po usmażeniu przekładam do miski posypuję koperkiem.
Międzyczasie obieram cebulę i drobno kroję. Paprykę myję i drobno siekam.
Koper myję i drobno siekam. Wątróbkę wyciągam z mleka obtaczam w mące.
Na patelni rozgrzewam olej i smażę wątróbkę na mniejszym ogniu na rumiano. Dodaję cebulę i paprykę.
Mieszam co jakiś czas. Solę i pieprze do smaku.
Zwiększam ogień smażę ok 3 min mieszając co jakiś czas.
Po usmażeniu przekładam do miski posypuję koperkiem.