Sposób przygotowania:
Wątróbka drobiowa w sosie
Każdą wątróbkę z kurczaka oczyścić i przekroić na 3 - 4 mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kawałek wątróbki obtoczyć dokładnie w mące i kłaść na rozgrzany olej. Wątróbki oprószyć solą i posypać obficie przyprawą do kurczaka. Wątróbki usmażyć na rumiano z obu stron (do uzyskania chrupiącej skorupki). Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do wątróbki. Cebulę zrumienić lekko. Do wątróbki z cebulą wlać 2 szklanki wody i dodać kostkę mięsną. Wszystko zagotować. W 1/2 szklanki zimnej wody dokładnie rozmieszać 1 łyżkę mąki, zagęścić tym sos, ponownie doprowadzić do wrzenia. W razie potrzeby sos doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.