Sposób przygotowania:
Wątróbka drobiowa z porem i jabłkiem
Wątróbkę drobiową z kurczaka obieramy z błonek dajemy na sitko płuczemy zimną wodą odsączamy.Kroimy na dwa kawałki. Wątróbkę posypujemy pieprzem Na talerzyk wsypujemy mąkę dajemy kawałki wątróbki i obtaczamy w mące. Rozgrzewamy na patelni masło albo olej kładziemy kawałki wątróbki smażymy aż zmieni kolor. Jak wątróbka zmieni kolor dodajemy pokrojoną cebulę w pół krążki i por też pokrojony w pół krążki chwilę dusimy. Pod koniec dodajemy plasterki nieobranego jabłka jeszcze chwilę dusimy aby jabłko tylko zmieniło kolor ale się nie rozpadło.Na samym końcu dodajemy 2 łyżeczki czosnku niedzwiedziego mielonego . Wątróbką zawsze solimy przed podaniem . Najlepiej smakuje na ciepło .POLECAM!!!!p
gusia1000