iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wątróbka drobiowa z cukinią

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Wątróbka drobiowa z cukinią i z cebulką

Wątróbka drobiowa z cukinią

Składniki:

Wątróbka drobiowa z cukinią

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa z cukinią
Wątróbkę myjemy usuwamy żyłki i błonki . Kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła i łyżeczkę oliwy . Dajemy wątróbkę smażymy ją z dwóch stron. Cebule białą 2 sztuki obieramy z łupiny i kroimy w piórka dodajemy do podsmażonej wątróbki .Cukinie dobrze myjemy wycieramy nie obieramy . Następnie na patelnie z wątróbką dodajemy plasterki cukinii. Smażymy ,mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym ,pieprzem do smaku. Podlewamy lekko woda ok 4 łyżki i chwilę dusimy . Podajemy z świeżym pieczywem