Sposób przygotowania:
Wątróbka drobiowa z cukinią
Wątróbkę myjemy usuwamy żyłki i błonki . Kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła i łyżeczkę oliwy . Dajemy wątróbkę smażymy ją z dwóch stron. Cebule białą 2 sztuki obieramy z łupiny i kroimy w piórka dodajemy do podsmażonej wątróbki .Cukinie dobrze myjemy wycieramy nie obieramy . Następnie na patelnie z wątróbką dodajemy plasterki cukinii. Smażymy ,mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym ,pieprzem do smaku. Podlewamy lekko woda ok 4 łyżki i chwilę dusimy . Podajemy z świeżym pieczywem
evita0007
zewa
Natala1210
iwa643
w moich przepisach jeszcze wątróbka z bakłażanem takze polecam = :)