Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Wątróbka drobiowa z cebulką wg Triss

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wątróbka drobiowa z rumianą cebulką.

Wątróbka drobiowa z cebulką wg Triss Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wątróbka drobiowa z cebulką wg Triss

 

  • ok. 1.kg wątróbki drobiowej
  • 2 duże cebule
  • pieprz
  • sól
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa z cebulką wg Triss
Wątróbkę umyć, oczyscić i osuszyć. Wątróbkę pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę obrać i posiekać w piórka. Na mocno rozgrzanym oleju rozłożyć kawałki wątróbki, smażyć kilka minut, a następnie przewrócić na drugą stronę. Do wątróbki dodać posiekaną cebulę. Wątróbkę posolić i popieprzyć, smażyć do miękkosci cebuli. Podawać z np. pieczywem.
Wątróbka drobiowa z cebulką wg Triss
Wątróbkę rozłożyć na rozgrzanym tłuszczu.