p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami: pieczarkami, marchewką i cukinią

Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami

 

  • 1/2 kg wątróbki drobiowej
  • 1 kopiasta łyżka musztardy grillowej
  • 1 mini kostka-pietruszka Knorr
  • 1 mini kostka-czosnek Knorr
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 mała cukinia
  • 1 marchewka
  • sól ziołowa
  • mielony zielony pieprz

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami
Wątróbkę drobiową dzielimy na mniejsze kawałki, oczyszczamy z błon, dodajemy 1 łyżkę musztardy, dokładnie mieszamy i wstawiamy na ok. 30 minut do lodówki. Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki, dodajemy rozkruszone mini kostki pietruszkę i czosnek, dusimy na łyżce oleju, delikatnie doprawiamy solą ziołową i świeżo mielonym zielonym pieprzem, mieszamy, przykrywamy i dusimy około 5 minut. Następnie dodajemy wątróbkę, starte na dużych oczkach marchewkę i cukinię, mieszamy i dusimy pod przykryciem kolejne 10 minut. Przekładamy na talerz, podajemy z gotowanymi kartoflami.
Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami
pieczarki kroimy w plasterki a marchewke i cukinię ścieramy na tarce
Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami
pieczarki kroimy w plasterki, dodajemy rozkruszone mini kostki pietruszkę i czosnek
Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami
dodajemy wątróbkę, starte na dużych oczkach marchewke i cukinię, mieszamy i dusimy pod przykryciem kolejne 10 minut.