Sposób przygotowania:
Wątróbka drobiowa z pieczarkami i koprem
Oczyścić wątróbki. Dobrze osuszyć ( ja układam na papierowych ręcznikach kuchennych i wymieniam je kilka razy ).Cebulę pokroić w cienkie piórka. Pieczarki oczyścić i wykręcić im ogonki. Posolić i posypać pieprzem wątróbki -obtoczyć w mące . Rozgrzać na patelni kilka łyżek oleju i smażyć cebulę aż cebula się zeszkli .Dołożyć pieczarki ( kapelusze i ogonki) - usmażyć na rumiano. Przełożyć do garnka z grubym dnem. Na patelni ponownie rozgrzać olej i smażyć na złoto wątróbki. Przełożyć do garnka. Dodać masło, koper , śmietankę , liście maggi i rozmaryn. Dusić na małym gazie 10 minut. Usunąć liście maggi i rozmaryn. Doprawić solą , pieprzem , papryką ( i maggi w płynie jeśli nie dodawaliśmy listków).