Igraszki Losu

Igraszki Losu

Złoty Ekspert
[Przepisów: 836]

Wątróbka drobiowa z żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wątróbka drobiowa przełamana słodkością żurawiny to fajna propozycja na urozmaicenie przygotowywanej zazwyczaj z cebulką wątróbki

Wątróbka drobiowa z żurawiną

Składniki:

Wątróbka drobiowa z żurawiną

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa z żurawiną
Wątróbkę myjemy i osuszamy dokładnie. Na patelni rozgrzewamy olej. Osuszoną wątróbkę oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym tłuszczu po 3 minuty z każdej strony. Wątróbkę przekładamy na talerz- solimy i pieprzymy. Cebulę kroimy w piórka smażymy na patelni aż do zeszklenia. Jabłko obieramy kroimy w dość grubą kostkę dodajemy do cebuli. Podsmażamy całość chwilę i dodajemy żurawinę i majeranek, dolewamy 100 ml wody i całość dusimy około 10 minut. Sos solimy i pieprzymy do smaku .Do powstałego sosiku dodajemy wątróbkę podsmażamy wszystko razem minutę i wątróbka gotowa. Podajemy gorącą.