Sposób przygotowania:
Wątróbka na makaronie ze słonecznikiem
Wątróbkę pokroić w kawałki (takie jakie lubicie) i opruszyć dobrze mąką. Cebulę obrać i pokroić w talarki. W garnuszku lub na małej patelni podsmażyć cebulę. Ugotować makaron aldente. Na dużej patelni zrumienić słonecznik "na sucho". Do słonecznika dodać makaron a na osobnej patelni w dobrze rozgrzanym oleju zacząć smażyć wątróbkę, której nie należy solić. Do makaronu dodać rozprowadzoną w śmietanie mąkę z natką selera. Szybko zacznie przywierać, więc dolać troszkę wody. Gdy wątróbka się zrumieni, zakryć ją pokrywką i chwilę dusić (ok.5 minut). Następnie do wątróbki dodać podsmażoną bebulkę. Na talerz nakładać najpierw makaron a na wierzch ułożyć wątróbkę. Całość można posypać posiekaną chili lub natką. Smacznego!