kurka79

kurka79

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Wątróbka obiadowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Aromatyczna , sycąca, pyszna i szybka w przygotowaniu.

Wątróbka obiadowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wątróbka obiadowa

 

  • 1/2 kg wątróbki wieprzowej
  • 30 dag cebuli
  • kostka rosołowa
  • natka pietruszki, koper
  • sól, pieprz ziołowy
  • 2 łyżki mąki
  • tłuszcz do smażenia
  • ziemniaki

Sposób przygotowania:

Wątróbka obiadowa
Wątróbkę kroimy i obsmażamy na tłuszczu, dodajemy cebulę i chwilę smażymy. Przekładamy do garnczka i zalewamy wodą. Dodajemy posiekana zieleninę i kostkę rosołową. Doprawiamy i dusimy pod przykryciem ok. 30min. Mąkę rozmącamy w wodzie i wlewamy do wątróbki chwilę jeszcze dusimy. Ziemniaki gotujemy , odlewamy , suszymy i podajemy z wątróbką.
Wątróbka obiadowa
Wątróbkę obsmażamy , dodajemy cebulę i dusimy w garnku.