mr19871

mr19871

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Wątróbka dla smakoszy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna wątróbka smażona z pomidorami,dla tych co wiedzą co dobre.Smacznego.

Wątróbka dla smakoszy

Składniki:

Wątróbka dla smakoszy

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka dla smakoszy
Wątróbkę oczyścić,dokładnie umyć osuszyć i pokroić w paski.Cebulę i czosnek i natkę drobno posiekać.Olej i masło rozgrzać na patelni,zeszklić cebulkę dodać wątróbkę.Smażymy tak przez kilka minut. Opruszyć solą i pieprzem wyłożyć na talerz i odstawić.Pomidory myjemy , kroimy w plastry i wrzucamy na patelnie po watróbce.Podsmażamy z każdej strony posypujemy czosnkiem.Na patelnię z pomidorami wykładamy z powrotem wątróbkę z cebulą i posypujemy natką pietruszki.Smacznego.