Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Wątróbka smażona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Tradycyjny przepis na potrawę z wątróbki

Wątróbka smażona Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wątróbka smażona

 

  • 50 dag wątróbka drobiowa,
  • 4 szt cebula,
  • 2 łyżki mąka,
  • 2 łyżki smalec,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka smażona
Wątróbki umyć, oczyścić, pokroić na kawałki, oprószyć pieprzem i mąką. Na patelni rozgrzać smalec, włożyć pokrojoną w krążki cebulę i wątróbki, smażyć przez chwilę. Przykryć przykrywką i chwilkę poddusić. Wątróbki oprószyć solą i od razu podawać.
Wątróbka smażona
Etap 1
Wątróbka smażona
Etap 2