Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Wątróbka smażona z jabłkiem w cytrynie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smakowite połączenie wątróbki z jabłkiem w wersji patelnia plus piekarnik

Wątróbka smażona z jabłkiem w cytrynie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka smażona z jabłkiem w cytrynie

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka smażona z jabłkiem w cytrynie
Wątróbkę dokładnie myjemy i usuwamy niedoskonałości. Kroimy w mniejsze części, obtaczamy mąką, posypujemy pieprzem. Jabłka myjemy (nie obieramy), kroimy w ćwiartki (usuwamy nasionka). Podrumieniamy na patelni wątróbkę z jabłkiem (10 minut). Następnie przekładamy wszystko do naczynia żaroodpornego i dodatkowo zapiekamy przez 10 minut w 180 stopniach. Podajemy posypane majerankiem.
Wątróbka smażona z jabłkiem w cytrynie
Pokrojoną w mniejsze części wątróbkę wkładamy do miski
Wątróbka smażona z jabłkiem w cytrynie
Obtaczamy wątróbkę grubą warstwą mąki
Wątróbka smażona z jabłkiem w cytrynie
Jabłko kroimy w ćwiartki i spryskujemy sokiem z cytryny
Wątróbka smażona z jabłkiem w cytrynie
Podsmażamy na patelni owoc i mięso przez 10 minut