Sposób przygotowania:
Szaszłyki Eli z wątróbką drobiowąprzygotowanie wątróbki
Wątróbkę opłukać pod bieżącą wodą i odsączyć. Z wątróbki usunąć tłuszcz i błony.
przygotowanie jabłek
Jabłka umyć,obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne. Pokroić jabłka na cząstki.
przygotowanie szaszłyków
Jeśli używamy patyczków bambusowych, to na godzinę namoczyć je w wodzie. Cebule obrać i pokroić na cząstki. Na szpadki lub patyki nadziewać cebul, wątróbkę, jabłko i powtarzać. Na końcu nadziać cebulę bo najlepiej się trzyma.
grillowanie szaszłyków
Wymieszać składniki marynaty. Gotowe szaszłyki posmarować ze wszystkich stron marynatą, położyć na posmarowanych olejem tackach aluminiowych i grillować do zrumienienia, co jakiś czas obracając. Smacznego!