Sposób przygotowania:
Szaszłyki Eli z wątróbką drobiowąprzygotowanie wątróbki
![Szaszłyki Eli z wątróbką drobiową Szaszłyki Eli z wątróbką drobiową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/szaszlyki-eli-z-watrobka-drobiowa-419533.jpg)
Wątróbkę opłukać pod bieżącą wodą i odsączyć. Z wątróbki usunąć tłuszcz i błony.
przygotowanie jabłek
![Szaszłyki Eli z wątróbką drobiową Szaszłyki Eli z wątróbką drobiową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/szaszlyki-eli-z-watrobka-drobiowa-419534.jpg)
Jabłka umyć,obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne. Pokroić jabłka na cząstki.
przygotowanie szaszłyków
![Szaszłyki Eli z wątróbką drobiową Szaszłyki Eli z wątróbką drobiową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/szaszlyki-eli-z-watrobka-drobiowa-419551.jpg)
Jeśli używamy patyczków bambusowych, to na godzinę namoczyć je w wodzie. Cebule obrać i pokroić na cząstki. Na szpadki lub patyki nadziewać cebul, wątróbkę, jabłko i powtarzać. Na końcu nadziać cebulę bo najlepiej się trzyma.
grillowanie szaszłyków
Wymieszać składniki marynaty. Gotowe szaszłyki posmarować ze wszystkich stron marynatą, położyć na posmarowanych olejem tackach aluminiowych i grillować do zrumienienia, co jakiś czas obracając. Smacznego!