karolina1869

karolina1869

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Wątróbka z cebulą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 2

Wątróbka wieprzowa najlepiej moim zdaniem smakuje w prostym wydaniu z cebulą podawana z ziemniakami lub pieczywem

Wątróbka z cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka z cebulą

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z cebulą
Wątróbkę, płuczemy, zalewamy mlekiem tak aby całość misa była zajęta mlekiem, odstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki. Wątróbkę wyjmujemy z mleka, osuszamy delikatnie, kroimy w kawałki i obtaczamy w mące, następnie podsmażamy na oleju do momentu aż się zarumieni z każdej strony. Cebule kroimy w talarki, podsmażamy. Podsmażoną wątróbkę oraz cebulę umieszczamy w jednym garnku, podlewamy niewielką ilościa wody, dusimy ok 40 minut, co jakiś czas mieszając i wrazie potrzeby dolewając wodę, przyprawiamy do smaku na samym końcu.
Wątróbka z cebulą
wątróbka pokrojona posypana mąką tylko wymieszać
Wątróbka z cebulą
mięso podsmażamy na oleju aż się zarumieni
Wątróbka z cebulą
pokrojoną cebule delikatnie podduszamy na maśle
Wątróbka z cebulą
wątróbka plus cebula duszą sie w garnku