Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Wątróbka z cebulą w musztardzie wg taty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tradycyjna wątróbka z niecodziennymi dodatkami.

Wątróbka z cebulą w musztardzie wg taty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka z cebulą w musztardzie wg taty

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z cebulą w musztardzie wg taty
Wątróbkę myjemy, wkładamy do talerza z mlekiem i odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie obtaczamy mąką. Na patelni podgrzewamy olej, smażymy wątróbkę z obu stron. W tym czasie kroimy cebulkę w drobną kostkę, a następnie podsmażamy na patelni z musztardą i pieprzem. Podajemy na talerz kładąc wątróbkę oraz cebulkę. Serwujemy z ziemniakami. Jako niecodzienny dodatek mój tata dodaje zwykle kawałek brzoskwini z puszki.
Wątróbka z cebulą w musztardzie wg taty
Wątróbkę moczymy w mleku przez godzinę w lodówce
Wątróbka z cebulą w musztardzie wg taty
Wątróbkę obtaczamy dokładnie mąką z każdej strony
Wątróbka z cebulą w musztardzie wg taty
Wątróbkę smażymy na rozgrzanym tłuszczu
Wątróbka z cebulą w musztardzie wg taty
Na patelni przygotowujemy cebulę z musztardą