bryndzia

bryndzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 45]

Kaszotto na żołądkach z papryką i fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne, a do tego syte danie z kaszą pęczak na żołądkach drobiowych z kolorowymi paprykami i żółtą fasolką.

Kaszotto na żołądkach z papryką i fasolką

Składniki:

Kaszotto na żołądkach z papryką i fasolką

 

Sposób przygotowania:

Kaszotto na żołądkach z papryką i fasolką
Żołądki płuczę oczyszczam kroję na mniejsze kawałki. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Żołądki z cebulą przesmażam na oleju , dodaję obrany i posiekany czosnek. Podlewam bulionem dodaję liść laurowy i ziele angielskie. Gotuję pod przykryciem około pół godziny.

Po tym czasie dodaję przepłukaną kaszę, gotuję około 15 min. Paprykę myję usuwam gniazda nasienne, kroję w słupki. Żółtą fasolkę płuczę usuwam ogonki, kroję na mniejsze kawałki. Paprykę z fasolką dodaję do kaszy gotuję około 20 min.

Na końcu doprawiam solą, pieprzem, lubczykiem i sosem sojowym, posypuję posiekaną pietruszką.