Sposób przygotowania:
Kaszotto na żołądkach z papryką i fasolką
Żołądki płuczę oczyszczam kroję na mniejsze kawałki. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Żołądki z cebulą przesmażam na oleju , dodaję obrany i posiekany czosnek. Podlewam bulionem dodaję liść laurowy i ziele angielskie. Gotuję pod przykryciem około pół godziny.
Po tym czasie dodaję przepłukaną kaszę, gotuję około 15 min. Paprykę myję usuwam gniazda nasienne, kroję w słupki. Żółtą fasolkę płuczę usuwam ogonki, kroję na mniejsze kawałki. Paprykę z fasolką dodaję do kaszy gotuję około 20 min.
Na końcu doprawiam solą, pieprzem, lubczykiem i sosem sojowym, posypuję posiekaną pietruszką.
Po tym czasie dodaję przepłukaną kaszę, gotuję około 15 min. Paprykę myję usuwam gniazda nasienne, kroję w słupki. Żółtą fasolkę płuczę usuwam ogonki, kroję na mniejsze kawałki. Paprykę z fasolką dodaję do kaszy gotuję około 20 min.
Na końcu doprawiam solą, pieprzem, lubczykiem i sosem sojowym, posypuję posiekaną pietruszką.